İş Analizi Metodolojisi, Modelleme Teknikleri ve Test Yönetimi Sertifika Programı
DETAYLARI

28/04/2018
72 Saat

2.950 TL

EĞİTİM İÇERİĞİ

Değişik ölçeklerde ve farklı disiplinlerin katılımcılarıyla karmaşık bir yapı gösteren hizmetlerin metodolojik olarak yönetilmesi ve bu konuda eğitimli kadroların oluşturulması günümüz rekabet ortamında çok önemlidir.
İş Analizi  Eğitimi, iş analizi yönetimi konusunda derinlemesine bilgi sahibi olarak  uzmanlaşmak isteyen katılımcılara uluslararası kabul görmüş metodolojiler çerçevesinde yönetim süreçlerini, bilgi alanlarını, İş Anlizi  standartlarını, araç ve tekniklerini detaylarıyla aktarmayı ve örnekler ile uygulamayı  amaçlamaktadır.
Katılımcılar, sektörlerine yönelik gerçek iş hayatından örnekler ile iş Analizi yönetimi başarılarını iyileştirecek ve deneyim kazanacaklardır.

KAYIT OLUN

Program hakkında detaylı bilgi edinmek ve kayıt olmak için İstanbul Institute‘a 0 212 283 24 02 numaralı telefondan ya da info@istanbulinstitute.com adresinden ulaşabilirsiniz.

KİMLER İÇİN?

Organizasyonların iş veya iş analizi birimlerinde çalışan, projelerde iş analisti rolünü ve/veya test uzmanı rolünün üstlenen, teknik veya teknik olmayan geçmişe sahip, uygulama geliştirme sürecinde kullanıcı ve sistem ihtiyaçlarının anlaşılması, analiz edilmesi, kurumsal analizi, bunların bir yazılım platformunda işlevsel olarak tasarlanması ve dökümante edilmesi, test aktivitelerinin tasarlanması, planlanması ve yürütülmesinden sorumlu çalışanlar.

SÜRE

72 saat /6 hafta

Cumartesi / 09:30-16:30

Pazar / 09:30 - 16:30

PROGRAM ÜCRETİ

2.950 TL Peşin - 3.186 TL 9 Taksit

BELGE

Program sonunda %80 devam koşulunu sağlayan katılımcılara, eğitim sonunda gerçekleştirilecek olan sınavda başarılı olmaları durumunda, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü, Sürekli Eğitim Merkezi Direktörü ile Istanbul Institute® yetkilisinin imzasının yer aldığı sertifika  verilecektir.

IIBA® İş Analizi Metodolojisi ve Uygulamaları

İş Analizi metodoloji ve tekniklerinde uzmanlaşmak,  projelerin başarıya ulaşması için analiz aşamasında
kullanılması gereken dünyada kabul edilmiş en iyi uygulamaları ve uluslararası yetkinlikleri pratik
uygulamalarla kazanmak.

• Sertifika programının tanıtımı
  • İş Analizi temel kavramlar ve yaklaşım
  • İş Analizi bilgi alanları
  • Planlama ve Yaklaşım
  • Talep Yönetimi
  • Bilgi Toplama
  • Kurumsal Analiz
  • Talep analizi ve dokümantasyon (Modelleme)
  • Çözüm değerlendirmesi ve geçerleme
  • İş Analizi süreç grupları ve teknikleri
  • Egzersizler
  • Günsonu sınavları

Model Bazlı İş Analizi Teknikleri

Bilgi Teknolojileri uygulama geliştirme alanında verimli, fonksiyonel, kullanımı ve bakımı rahat, yeniden kullanılabilir servis bazlı, en az hata ile geliştirilmiş, proje tahmin ve planlaması kolay, ölçülebilir, testleri yönetilebilir sistemler tasarlamak ve uygulamak en önemli hedeflerin arasında gelir. Bu süreç öncelikle bir yazılımın bileşenlerini bilerek analize başlamayı, iş hedefleri ile ürünleri ve iş süreçlerinin yazılım ortamında nasıl bütünleştirilmesi gerektiğini, yaratıcı ve esnek pratik yaklaşımlarla problemleri anlayıp çözmeyi bir anlamda zorunlu kılar.

Analist,  bütünlüğü muhafaza ederek  derinlemesine anlamalı, beklenti ve ihtiyaçları dengeleyebilmeli ve  hem kullanıcı hem de yazılımcı dili ile açık ve basit ifade edebilmelidir. Tasarladığı sistemler kullanışlı, açık ve net olmalıdır. Kafa karışıklıklarını ortadan kaldırabilmeli, ihtiyacı eksiksiz karşılamalıdır.  İyi bir tasarım doğru analiz yöntemlerine birebir bağımlıdır.  Yazılım analiz ve tasarımı günlük iletişim yöntem ve metodları kullanarak yapılamaz. Bunun için özel bir lisan, terminoloji ve yöntemler vardır.

Bu eğitim analiz ve yazılım tasarımı becerilerini fonksiyonel bakış açısıyla kazandırmayı hedefler.

• Yazılım Geliştirme Yaklaşımları
  • Yazılım Bileşenleri
  • Model Bazlı İş Analizi
  • İş Analistinin Davranış Biçimi
  • Kavramsal Seviye Veri Modelleme
  • Kavramsal Seviye Süreç Modelleme
  • Tanımlama Seviyesi Veri Modelleme
  • Tanımlama Seviyesi Süreç Modelleme
  • Tanımlama Seviyesi Modellerin Bütünleştirilmesi
  • İş Analizi ve Projelendirme

Test Yönetimi ve Kalite

Test, yazılımda kalitenin garantisini verir.
Süreç öncelikle bir yazılımın bileşenlerini bilerek analize başlamayı, iş hedefleri ile ürünleri ve iş süreçlerinin yazılım ortamında nasıl bütünleştirilmesi gerektiğini, yaratıcı ve esnek pratik yaklaşımlarla problemleri anlayıp çözmeyi bir anlamda zorunlu kılar.  Süreç boyunca da çeşitli yaklaşımlar ile yazılımın kalitesinin ve sağlamlığının sürekli olarak aşamalı kontrolü esastır.
Kalite garantisi işin sonunda kontrol edilir ise istenen neticeye ulaşmak için gereğinden fazla efor sarfedilir.

• Genel Kavram ve Tanımlar
  • Yazılımda Test Yöntem ve Tipleri