Profesyonel Aşçılık
PROGRAM
DETAYLARI

 

EĞİTİM İÇERİĞİ

Bau Profesyonel Aşçılık programı, yiyecek içecek sektörüne donanımlı şefler yetiştirmek amacıyla, sektörün beklentilerine ve geleceğine uygun olarak tasarlanmış teorik ve uygulamalı bir aşçılık eğitimdir.

KİMLER İÇİN

Yiyecek içecek sektöründe yer almak, gelecekte kendi işletmesini kurmak isteyenler, şef olarak kariyer yapmak isteyenler.

SÜRE

416 Saat / 26 Hafta 

Pazartesi / 09:30 - 14:30

Salı / 09:30 - 14:30

Çarşamba- / 09:30 - 14:30

Perşembe / 09:30 - 14:30

PROGRAM ÜCRETİ

32.000 TL - Peşin 

34.032 TL - 6 Taksit

35.839 TL - 12 Taksit

(Taksitli ödeme işlemleri, anlaşmalı bankamız Denizbank üzerinden kredi kullanımı şeklinde yapılmaktadır.)

NELER ÖĞRECEKSİNİZ?

Yiyecek İçecek İşletmeciliğine Giriş,

Temel Mutfak Teknikleri,

Pişirme Teknikleri,

İleri ( Modern) Mutfak Uygulamaları,

Pastacılık ve Ekmekçiliğe Giriş

BELGE

Program sonunda yüzde 90 katılım şartını karşılayan ve sınavlarını başarı ile tamamlayan adaylara “Profesyonel Aşçılık” sertifikası verilir.
Katılımcıların devamsızlık hakkı eğitim süresi içerisinde maksimum 10 gündür.

DETAYLI EĞİTİM İÇERİĞİ

 

Yiyecek İçecek Sektörü

Mutfak Brigade Sistemi

Pişirmenin Bilimsel Temelleri

Hijyen ve Gıda Güvenliği

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği

Beslenmeye Giriş

Besin Öğeleri

Besin Grupları

Özel Durumlarda Beslenme

Yiyecek İçecek Pazarlaması

Digital Pazarlama

Sosyal Medya Uygulamaları

Menü Planlama

Mutfak Kurulumu

Hukuki Süreçler

Maliyet Hesapları

Bıçakların Özellikleri ve Bakımı

Kesim Teknikleri

Et ve Et Ürünleri

Kümes Hayvanları

Balık ve Deniz Ürünleri

Kümes Hayvanları

Beyaz ve Kahverengi Et Suları

Roux, Liason, Slurry, Beurre Manie

Ana Soslar ve Türevleri

Consomme, Broth, Krema Çorbaları, Püre Çorbalar, Bisque

Sebzelerin Sınıflandırılması

Sebzelerin Hazırlanması ve Pişirme Teknikleri

Tahılların Sınıflandırılması ve Özellikleri

Bakliyatların Sınıflandırılması ve Özellikleri

Hazırlık ve Pişirme Yöntemleri

Taze ve Kuru Makarna Çeşitleri

Makarna Pişirme Yöntemleri ve Makarna Sosları

Sote Tekniği ile Reçete Uygulamaları

Izgara ve Broil Tekniği ile Reçete Uygulamaları

Kızartma ve Derin Yağda Kızartma ile Reçete Uygulamaları

Baking  ve Roasting ile Reçete Uygulamaları

Haşlama ve Buharda pişirme ile Reçete Uygulamaları

Sığ Poşe ve Derin Poşe ile Reçete Uygulamaları

Yahni ve Braise ile Reçete Uygulamaları

Sous Vide ve Confit ile Reçete Uygulamaları

Salatalar

Soslar

Sandviçler

Yumurtalar

Et ve Balık Ürünleri İşleme Teknikleri

Tuz ile işleme, Yağ ile İşleme

Temel Hamurlar ve Kremaları

Ekmekçiliğe Giriş

Kekler

Pasta Yapımı


İlginizi çekebilir ...