Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik
PROGRAM
DETAYLARI

07/10/2019
416 Saat
BAU Culinary Arts
32,000 TL

NELER ÖĞRECEKSİNİZ?

Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik programında, temel hamur tekniklerinden başlayarak, kurabiye ve tartlar, kremalar, kekler, soslar, klasik ve modern pasta hazırlama ve süsleme teknikleri, çikolata yapımı, basit, zengin ve katlanarak hazırlanan mayalı hamurlar ve artizan ekmekler ve pastacılar için aşçılık teknikleri programın genel yapısını oluşturmaktadır.

EĞİTİM İÇERİĞİ

Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik programı, yiyecek içecek sektörüne donanımlı pasta ve ekmekçilik şefleri yetiştirmek amacıyla, sektörün beklentilerine ve geleceğine uygun olarak tasarlanmış teorik ve uygulamalı bir pastacılık eğitimdir.

KİMLER İÇİN

Yiyecek içecek sektöründe yer almak, gelecekte kendi işletmesini kurmak isteyenler, şef olarak kariyer yapmak isteyenler.

SÜRE

416 Saat / 26 Hafta 

Pazartesi / 09:30 - 14:30

Salı / 09:30 - 14:30

Çarşamba- / 09:30 - 14:30

Perşembe / 09:30 - 14:30

PROGRAM ÜCRETİ

32.000 TL Peşin - 35.200 TL 4 Taksit

BELGE

Program sonunda yüzde 90 katılım şartını karşılayan ve sınavlarını başarı ile tamamlayan adaylara “Profesyonel Aşçılık” sertifikası verilir.
Katılımcıların devamsızlık hakkı eğitim süresi içerisinde maksimum 10 gündür.

DETAYLI EĞİTİM İÇERİĞİ

Yiyecek İçecek Sektörü

Mutfak Brigade Sistemi

Pişirmenin Bilimsel Temelleri

Hijyen ve Gıda Güvenliği

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği

Beslenmeye Giriş

Besin Öğeleri

Besin Grupları

Özel Durumlarda Beslenme

Yiyecek İçecek Pazarlaması

Digital Pazarlama

Sosyal Medya Uygulamaları

Menü Planlama

Mutfak Kurulumu

Hukuki Süreçler

Maliyet Hesapları

Bıçakların Özellikleri ve Bakımı

Kesim Teknikleri

Pastacılık Ekipmanları, Özellikleri, Kullanım Alanları 

Tart, pie ve tartolet uygulamaları

Kurabiye Hamurları sınıflandırılması ve çeşitleri

Eclair, Profiterol, Paris Brest, Croque en Bouche

Genoise, Sünger Kek, Badem Kekleri, Sufle ve diğer kek doku uygulamaları 

Çikolata Muslar, Pudding ve Custard Tatlıları

Kruvasan ve Milföy Hamuru

Danish ve kahvaltılık ürünler

Donut, Berliner, Rum Baba, Panettone uygulamaları

Dondurma, parfait, bavarois

Meyve Tatlıları çeşitleri  Meyveli soslar, coulis

Restoran tabak sunumları

Süsleme ürünleri

Şeker yapımı

Şeker dereceleri ve özellikleri

Farklı şeker dekor ürünleri

Naked Cake, Mirror Glaze

Çikolata Temperleme

Dolgulu, batırma ve madlen çikolata yapımı

Marshmallow, fudge, caramel, toffee

Financier, opera pastası, mini pasta ürünleri

Fransız ve dünya mutfaklarından klasik pasta uygulamaları

Şeker hamuru yapısı ve özellikleri

Şeker Hamuru pasta ve strafor kaplama

Klasik Türk tatlıları ve teknikleri

Ekşi Maya Yapımı Retarding Katlama Teknikleri

Zayıf ve zengin yapılı ekmekler Farklı unların kullanımı, glütensiz ekmekler 

Temel Pişirme Teknikleri 

BAU Culinary Arts |

32,000 TL
KDV Dahil


İlginizi çekebilir ...