Temel Barista Eğitimi (Hafta Sonu)
PROGRAM
DETAYLARI

EĞİTİM İÇERİĞİ

Kahvenin tarihinin işlenmesi ve kahve çiftliklerdeki üretim mantığının anlatılmasını veri alan bu eğitimde, kahve yapım tekniklerinin anlatıldığı bir içerikte ilerlenecektir. Kahve çekirdeğinin hazırlanması, öğütülmesi ve makina da ürüne dönüşmesine kadar birçok tekniğin anlatıldığı bu eğitimde, süt ve süt uygulama teknikleri de işlenecektir. 
Uluslararası eğitim normlarına göre kahve menüsünün hazırlanması ve espresso gibi temel içecek gruplarının servis bilgisi verilecektir. Aynı zaman da, kahve makina temizliği ve kullanımlarına dair, detaylı bir anlatım olacaktır.

Atölyeler esnasında kullanılan önlükler katılımcılara hediye edilmekte, hazırlanan ürünler talep doğrultusunda evde sevdikleriyle paylaşılmak üzere paketlenmektedir.

KİMLER İÇİN ?

Kahve sektöründe çalışmak ve yatırım yapmak isteyenler.

SÜRE

42 Saat / 3 Hafta

Cumartesi / 09:00 - 17:00

Pazar / 09:00 - 17:00

PROGRAM ÜCRETİ

4.600 TL Peşin - 5.060 TL 4 Taksit 

NELER ÖĞRENECEKSİNİZ ?

  • Kahvenin teorik konuları
  • Makina ve ekipman bakım kuralları
  • Demleme ve filtre kahve yöntemleri
  • Latte art
  • Süt kullanım teknikleri ve menüsü
  • Espresso kalibrasyon
  • Kahve menüsü ve uygulama
  • Kavurmanın rolü
  • Kahve barı kurulumu ve temel ihtiyaçlar
  • Türk kahvesi

BELGE

Program sonunda yüzde 70 katılım şartını karşılayan adaylara Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü tarafından imzalı sertifika ve

  • Kahve Tarihi ve Kahve Yetiştiriciliği
  • Makina Tanııtımı
  • Kahve Bar Uygulama
  • Menü
  • İçeçek gruplarının tekniği
  • Demleme ve Süt Teknikleri
  • Pratik ve Sınav

İlginizi çekebilir ...