• Adı,Soyadı Melih Gengönül
  • Eğitim Adı Spor ve Performans Psikolojisi
  • Veriliş Tarihi 10 Ocak 2018
  • Belge Türü Sertifika

EĞİTİM İÇERİĞİ20.yüzyılın en ilham veren eserlerinden "İnsanın Anlam Arayışı" kitabı yazarı Viktor Frankl’ın geliştirdiği; özünde insanın insanlığını esas alan bir felsefe, antropoloji ve psikoterapi yaklaşımı olan “Varoluşçu Analiz-Logoterapi” ilişkin sertifika eğitimidir.Eğitim, fenomenolojik, deneyimsel olarak Logoterapi ilke, kavram ve müdahale yöntemleri ile vaka analizlerini içerir.Talep edenler American Psychological Association-APA tarafından tanınan ve Viktor Frankl Institute of Logotherapy USA tarafından sağlanan “Academic Associate in Logotherapy” sertifikası almaya hak kazanırlar.
KİMLER İÇİN?Doktorlar, psikologlar dahil her türlü sağlık ve sosyal hizmet çalışanları;Eğitimciler, uygulamalı felsefe ile ilgilenen,Sosyal girişimci, Liderlik ve Koçluk hizmeti veren kişilerin katılımı özellikle hedeflenmektedir
BELGEProgram sonunda;- Yüzde 80 katılım şartını karşılayan adaylara Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü tarafından imzalı sertifika verilir. - “Viktor Frankl Institute of Logotheray” tarafından sağlanacak “Academic Associate in Logotherapy” sertifikası almak isteyen katılmcılar; bir sınava tabi tutulacaktır. Uygulanan sınavda %70 baraj notunun üzerinde puan alan adaylar belge almaya hak kazanacaklardır.Belge Akreditasyon bedeli ayrıca ücretlendirilecektir.
Logoterapi Nedir?Anlam Nedir?Viyana Psikoterapi Okulları;
Logoterapi Prensipleri Nelerdir?
İnsani (noetic) Boyut Nedir?Varoluşsal Boşluk Nedir?
Nihai Anlam ve Anın Anlamı Farkı?Anlam Değerleri ve Anlam Nasıl Keşfedilir?
Yöntem Olarak Fenomenoloji Nedir?Değerlerin Değeri Nedir?
Pradoksal Niyet Nedir? Nerede ve Nasıl Uygulanır?De-reflection Nedir? Nerede ve Nasıl Uygulanır?Paradoksal Niyet ve De-refleksiyon UygulamalarıPradoksal Niyet ve De-reflection. Bireysel Nevrotik ÖrüntülerSokratik Diyalog ISokratik Diyalog II
Max Scheler ve V.Frankl’da Kişi (persona) Nedir?V.Frankl: “Kişi üzerine 10 tez”
Trajik İyimserlik Nedir?Nominal Sokratik Diyalog Yöntemi
Trajik İyimserlik IIEğitimde Logoterapi ve Eğitimin İnsanlaştırılması
Logoterapi Müdahale Aşamaları ve Turum Modülasyonu
Logoterapik Müdahlede Diyalog ve Diyalog Örüntüleri
Yaşamın Anlamı;Ölümün Anlamı;Istırap ve Acının Anlamı
Sevginin Anlamıİşin Anlamı
Elizabeth Lukas Tarafında Verilen Konferans Bilgilerinin Aktarılması
Viktor Frankl’ın Nevroz Taksonomisi
Şu an takvimlendirilmiş bir eğitim bulunmamaktadır. Buraya tıklayarak eğitime ön başvuru yapabilirsiniz.