DDT Terapisi Beceri Eğitimi : Koruyucu Ruh Sağlığı Uygulamaları Uygulayıcı Eğitimi

Uzmanlar İçin Diyalektik Davranış Terapisi Beceri Eğitimi Koruyucu Ruh Sağlığı Uygulamaları eğitiminin temel amacı ruh sağlığı alanında çalışanları DDT hakkında genel olarak bilgilendirmek, DDT becerilerinin koruyucu ruh sağlığı açısından kullanımı hakkında bilgilendirmek ve katılımcıların DDT becerilerini deneyimleyerek terapist alet çantalarına bu becerileri eklemeleridir. Bu eğitime katılan uzmanlar DDT Beceri Eğitimini teorik ve uygulamalı olarak öğrenme şansı elde edeceklerdir. Beceriler ile ilgili kaynak ve formlar katılımcılarla paylaşılacaktır.

DDT Beceri eğimi 4 ana modülden oluşmaktadır.
•Mindfulness (Bilinçli Farkındalık): Anı yargılamadan ya da reddetmeden, geçmişe veya geleceğe tutunmadan, bilinçli bir şekilde anın farkında olarak yaşama, kendi hayatında aktif bir katılımcı olmaya yönelik beceriler
•Kişilerarası İlişkilerde Etkinlik: Yeni ilişkiler kurma, var olan ilişkileri güçlendirme, çatışma durumları ile baş etme, istekte bulunabilme ve hayır diyebilmeye yönelik etkili iletişim becerileri
•Duygu Düzenleme: Duyguların farkında olma, gerektiğinde duyguları değiştirebilme, duygusal yoğunluğu azaltma, duygusal hassasiyeti düşürme, duygusal dayanıklılığı artırmaya yönelik beceriler
•Distres-Sıkıntı Toleransı Yönetimi: Hayatın bir parçası olup önlenemeyen ve ortadan kaldırılamayan acı ve sıkıntıları kabul edebilme ve onlara dayanabilme, kriz durumlarında işleri olduğundan kötü hale getirmeden krizi tolere edebilme ve yönetebilme becerileri
- Psikolojik danışmanlar
- Klinik psikologlar
- Ruh sağlığı alanında çalışan ve psikolojik hizmet veren uzmanlar
- Yüksek lisans veya doktora klinik veya psikolojik danışma öğrencileri
14 saat / 2 hafta
Pazar / 10:00 - 17:00
Kanıta dayalı terapiler arasında yer alan Diyalektik Davranış Terapisi (DDT), aslen sınır kişilik bozukluğu tanısı almış, intihar ve kendine zarar verme riski yüksek olan bireyler için geliştirilmiş bir tedavidir. DDT’nin temel unsurlarından olan DDT Beceri Eğitimi’nin koruyucu ruh sağlığı uygulamaları yaygınlaşmaktadır. DDT Beceri Eğitimi’nin koruyucu ruh sağlığında kullanımı, sağlık çalışanları ve bakım verenler gibi tükenmişlik riski altındaki gruplar ve ortaöğretim, lisans ve lisansüstü öğrencileri gibi sağlıklı ancak önleyici bir yaklaşımdan fayda sağlayabilecek gruplarla çalışılmıştır. Bu araştırmalar koruyucu bir müdahale olarak DDT Beceri Eğitimi’nin stres, kaygı gibi olumsuz ruh sağlığı çıktılarını anlamlı ölçüde azaltırken psikolojik iyi oluş ve sağlamlığı artırmada etkin olduğunu göstermektedir. Katılımcılar DDT ve DDT beceri setini hakkında teorik ve uygulamalı bilgi edinecekler ve beceri kazanımları elde edeceklerdir.
Program sonunda %100 katılım şartını karşılayan adaylara katılım belgesi verilir.
DDT yaklaşımı ve etkin olduğu klinik grupların tanıtılması. DDT Beceri Eğitiminin ve koruyucu ruh sağlığı uygulamalarının tanıtımı.
Mindfulness Beceri Modülünün Tanıtımı ve uygulamalı egzersizleri
Etkin İkili İlişkiler Modülü ve uygulamalı egzersizleri
Duygu Düzenleme Modülünün tanıtımı ve uygulamalı egzersizleri
Distres-Skıntı Toleransı Modülü ve uygulamalı egzersizleri
Tarih Süre Yer Konu Eğitmen
27/06/2021 10:00 - 13:00 BAUSEM Online DDT ve DDT Beceri Eğitimi Hakkında Bilgilendirme
27/06/2021 13:30 - 15:30 BAUSEM Online Mindfulness Modülü
27/06/2021 15:30 - 17:00 BAUSEM Online Etkin İkili İlişkiler Modülü
04/07/2021 10:00 - 13:00 BAUSEM Online Duygu Düzenleme Modülü
04/07/2021 13:30 - 17:00 BAUSEM Online Distres-Sıkıntı Toleransı Modülü
Eğitim Tarihi 19/06/2021
Eğitim Süresi 14 Saat / 2 Hafta
Lokasyon BAUSEM Online
Eğitim Ücreti 800 TL (KDV Dahil)

Eğitim kayıtları 22/06/2021 tarihinde kapanmıştır.

veya

Kurumsal Talep Et Kurumsal Talep Et