Finansçı Olmayanlar için Finans ve Muhasebe Yönetimi

Finansçı Olmayanlar için Finans, işletmelerin yönetim kadrolarında görev alan ve görevleri gereği finansal karar almak durumunda olan yöneticiler ile işletme sahiplerinin; finansal karar almada baz alabileceği bilgilerin verildiği bir programdır. Bu eğitim aynı zamanda, finansal tabloların özünü anlamaya ve karar sürecinde nasıl kullanılabileceğine de yöneliktir. Finansal tabloların içerdiği verilerin finansal analiz manasında hangi oranlar yoluyla yorumlanacağına da değinilecek olan programda finansın temel ilişkisi irdelenir.
Bu program kariyerini finans alanında planlayan gerek öğrenci gerekse mesleğine yeni atılacak bireylere katkı sağlayabileceği gibi kariyer hayatında belli bir dönüm noktasında olup; değişiklik yapmak isteyen ve kendi işini kurmak isteyen bireyler için de verimli olacaktır. Ayrıca çalıştıkları ya da sahip oldukları şirketlerin finans fonksiyonu tarafını daha iyi anlamak ve analiz etmek isteyen şirket yöneticileri ve sahipleri için de aydınlatıcı olacaktır.

Ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından düzenlenen Lisanslama ve diğer sınavlara hazırlık yapmak isteyenler için de yararlı olacaktır.
42 saat / 3,5 hafta
Cumartesi / 9.30 - 16.30
Pazar / 9.30 - 16.30
Eğitim sonucunda muhasebe ve finansal kavramlara ilişkin olarak sağlam bir alt yapı elde edilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda temel muhasebe mantığı, hesaplar arası ilişkiler, her türlü şirket ve benzeri tüzel kişiliklerde bütçe/bilanço ve kar-zarar tablosunun hangi kalemlerden oluşturulduğu konularına değinilecektir. Söz konusu tabloların içerdiği verilerin finansal analiz manasında hangi oranlar yoluyla yorumlanacağına da değinilecek olan programda muhasebe ve finansın temel ilişkisi irdelenecektir.
Böylece günlük hayat ve iş hayatında karşılaşılacak bu terimlere ilişkin temel bilinirlik sağlanarak daha rahat finansal verileri okuma gerçekleştirilebilecektir.
Program sonunda yapılan sınavdan, yüzde 70 baraj notunun üzerinde puan alan ve yüzde 80 katılım şartını karşılayan katılımcılara Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü tarafından imzalı sertifika verilir.
2.A) İşletmedeki Önemi
Eğitim Tarihi 23/11/2019
Eğitim Süresi 24 Saat
Lokasyon BAU Beşiktaş