Televizyon Haberciliği

Eğitimin amacı; televizyon habercisi olmak isteyen adaylara görsel ve işitsel habercilik perspektifini aktarmak olup, yurt içinde ve yurt dışında teoride olanın pratiğe yansıtılmasını sağlamaktır. Bu çerçevede, televizyon haberciliği ile gazete haberciliği arasındaki farklar da ele alınacaktır. Program bünyesinde haber kaynakları oluşturma, haber toplama teknikleri, televizyon haberciliğinde haber yazım yöntemleri, haber içerikli görüntülerin değerlendirilmesi, bülten akışı hazırlama, haber programcılığı, kriz durumlarının idaresi, yurt içinde ve uluslararası alanda sıcak bölge haberciliği, röportaj ve söyleşi teknikleri, beden dili, soru sorma yöntemleri, son dakika yayınları, gazeteci olan profesyonel isimler tarafından aktarılacaktır.
Program, televizyon haberciliğine ilgi duyan herkesin yanı sıra, iletişim öğrencilerine ya da haberci olmak isteyenlere yöneliktir.
42 saat / 4 haftaCumartesi / 10:00 - 15:00Pazar / 09:30 - 16:30
Bu program bünyesinde televizyon haberciliğinin gereklilikleri ve püf noktaları detaylarıyla birlikte profesyonel gazeteci eğitmenler tarafından aktarılacaktır. Haber kaynakları sağlama ve koruma yöntemleri, röportaj ve söyleşiler için ikna yöntemleri, kriz yönetimi, haber toplama teknikleri, televizyon haberciliğinde haber yazım yöntemleri, haber içerikli görüntülerin değerlendirilmesi ve görüntü okuma, bülten akışı hazırlama, haber programcılığı, sıcak bölge haberciliği ve gereklilikleri, röportaj ve söyleşi teknikleri, beden dili, soru sorma yöntemleri, son dakika yayınları, profesyonel gazeteciler tarafından aktarılacaktır.
Program sonunda yapılan proje bazlı değerlendirme veya çoktan seçmeli sınav aracılığıyla, yüzde 70 baraj notunun üzerinde puan alan ve yüzde 80 katılım şartını karşılayan adaylara sertifika verilir.
Eğitim Tarihi 29/02/2020
Eğitim Süresi 42 Saat
Lokasyon BAU Beşiktaş
Eğitim Ücreti 3.100 TL (KDV Dahil)