Söz konusu eğitim dahilinde, öncelikle Covid-19 salgınının sözleşmeler hukuku anlamında hukuki niteliği belirtilecek, sonrasında ise halihazırda mevcut iş ilişkilerine olumsuz etkilerini bertaraf etmeye/azaltmaya yönelik hukuki imkanlar incelenecektir. İş Hukukunda iş ilişkilerinin ayakta tutulması esas olduğundan öncelikle bu amaca uygun “esnek çalışma çareleri” incelenecek, bunların şartları ve hukuki sonuçlarına yer verilecektir. Devamında ise, son çare olarak devreye girecek olan fesih kurumuna yer verilecek ve türleri, şartları ile hukuki sonuçları açıklanacaktır. Söz konusu eğitim ile amaçlanan; içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte işçi ve işverenlerin sahip oldukları hukuki imkanlar hakkında bilgi sahibi olmalarını ve kendilerine en uygun olanını tespit etmelerini sağlamaktır.
Hukukçular, Hukuk fakültesi öğrencileri, işçiler ve işverenler, konuya ilgi duyan herkes.
Söz konusu eğitim dahilinde, genel hatları ile Covid-19 salgınının iş sözleşmelerine etkisi ele alınacaktır. Bu bağlamda, işveren ve işçilerin başvurabilecekleri hukuki imkanlar şartları ve hukuki sonuçları ile birlikte incelenecektir. Daha detaylı ifade ile, uzaktan çalışma, telafi çalışması, kısa çalışma, ücretli / ücretsiz izin uygulamaları ile iş sözleşmesinin feshine değinilecektir. Böylelikle, işçi ve işverenlerin hangi şartlarla hangi hukuki imkanlara başvurabilecekleri ve bunların hukuki sonuçları hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanacaktır.
Eğitimin tamamına katılan katılımcılarımıza katılım belgeleri pdf olarak gönderilecektir.
Şu an takvimlendirilmiş bir eğitim bulunmamaktadır. Buraya tıklayarak eğitime ön başvuru yapabilirsiniz.