Türkçe, yazıldığı gibi konuşulan ya da konuşulduğu gibi yazılan bir dil değildir. Diksiyon eğitiminin temel öğretisi "İSTANBUL TÜRKÇESİ" dir. Programın ikinci bölümünde insan ilişkilerinde başarılı olmak, imaj ve ikna gücünü yükseltmek için iletişim psikolojisi incelenecektir. Bu sertifika programının amacı hangi meslek grubundan olursa olsun katılımcıların güçlü bir hitabete sahip olmasını uygulamalarla sağlamaktır.
Özel hayatında ve iş hayatında iletişim sıkıntısı duyan herkes bu eğitime katılım sağlayabilir. Aynı zamanda konuşmaya dayalı iş yapanlar için elzemdir, çünkü bu derste öğrenecekleri özel tekniklerle daha başarılı olacaklardır. Nefes tekniği ile stres-öfke-heyecan gibi problemlerine çözüm üretmek isteyenler için de uygundur bir eğitimdir.
Bahçeşehir Üniversitesi ve Istanbul Institute® tarafından gerçekleştirilen Etkili Konuşma ve Hitabet Sanatı Sertifika Programında aşağıdaki koşulları sağlayan katılımcılara, BAU Sürekli Eğitim Merkezi Direktörü ile Istanbul Institute® yetkilisi imzalı katılım belgesi verilecektir.Katılım Belgesi: Program sonunda %80 devam koşulunu sağlamaları koşuluyla katılım belgesi verilecektir.
1.DİYAFRAM: Uzun soluklu ve güçlü bir ses ile okuma ve konuşmalar yapabilmemiz için DİYAFRAM’ı kullanabilmeliyiz. Kontrollü ve güçlü bir nefes sesimizi etkili kılar. Dünyanın en güzel sesine sahip olsak kullanamadıktan sonra kıymeti yok.2.DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞ SÖZCÜKLER: Gün içinde kullandığımız pek çok sözcüğün yanlış telaffuz edildiğini görüyoruz. Nedir bu yanlış sözcükler, nasıl doğru söylenir?3.ARTİKÜLASYON: Kelimelerin doğru ve anlaşılır; TANE TANE söylenebilmesi için olmazsa olmaz.4.TEKERLEME çalışması sözcükleri doğru seslendirebilmemiz için en doğru çalışmadır.5.VURGU: Konuşurken ya da okuma yaparken vurgular olmazsa olmazımızdır. Müziğin notaları ne ise konuşmanın da notaları vurgulardır. Türkçe de vurgu nerededir? Kaç çeşit vurgu vardır?6.TONLAMA: Her metnin, her cümlenin, her sözcüğün duygusu vardır. Konuşmanın ve okumanın etkili olabilmesi için metin çözümlemesinin iyi yapılması gerekir. Akıla ve yüreğe dokunabilmek için tonlamayı iyi yapabilmeliyiz.7.NE ÖĞRENDİK: Tüm diksiyon kurallarını ancak bol tekrarla zihnimize yerleştirebilir, metin çözümlemeleri yaparak, süreci hızlandırabiliriz. Zira yıllarca kullandığımız bir dili revize etmek çok zordur. O nedenle şimdi pratik zamanı…
1.Neyi, Nasıl Söylemeliyiz?İletişim Kazaları ve Sonuçları (Ses Tonu, Beden Dili)2.İletişim Tarzları3.Konuşma Biçimleri ve Yapılan Hatalar4.İkna Teknikleri ve İkna Konuşmalarında Yapılan Hatalar5.Konuşma Tarzı ve Kişilik İlişkisi6.Konuşma Tarzı ve İçerik Seçimi7.Konuşma Tarzı ve Vurgu8.Uluslararası Hitabet Teknikleri9.Eleştiriyi Karşılamak10.İletişim ve Yüz İfadesi11.İletişim ve Nezaket Bilinci12.Kelime Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar13.Gerçekten Dinlemek Nedir ve Ne Sağlar?
Şu an takvimlendirilmiş bir eğitim bulunmamaktadır. Buraya tıklayarak eğitime ön başvuru yapabilirsiniz.