Kahve sektöründe çalışmak ve yatırım yapmak isteyenler için

Temel Barista Eğitimi

İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Uzmanlığı - 13/04/2019 1.Oturum Anketi
Eğitim Öncesi
Eğitim öncesi program ile ilgili detaylı bir şekilde bilgilendirildim. Sorumlarıma hızlı cevaplar verildi.
Eğitim Anında
Anket Sonucu
Değerlendirmeleriniz Başarıyla İletildi.
Sertifikalarım başlığı altından belgenize erişim sağlayabilirsiniz.
Kapat
Takvimlendirilmiş Eğitimler
Şu an takvimlendirilmiş bir eğitim bulunmamaktadır. Buraya tıklayarak eğitime ön başvuru yapabilirsiniz.
Türkçe, yazıldığı gibi konuşulan ya da konuşulduğu gibi yazılan bir dil değildir... Diksiyon eğitiminin temel öğretisi "İSTANBUL TÜRKÇESİ" dir. Bu bağlamda programın ilk bölümü diksiyon öğreniminin uygulamalarla pekiştirilmesine ayrılmıştır. Programın ikinci bölümünde ise insan ilişkilerinde başarılı olmak, imaj ve ikna gücünü yükseltmek için iletişim psikolojisi incelenecektir.
Bu sertifika programının amacı hangi meslek grubundan olursa olsun katılımcıların güçlü bir hitabete ve iletişim psikolojisi bilgisine sahip olmasını uygulamalarla sağlamaktır.
En az önlisans mezunu olan herkes katılabilir.
Neler Öğreneceksiniz?
Diksiyon
İletişim psikolojisi
Bahçeşehir Üniversitesi ve Istanbul Institute® tarafından gerçekleştirilen Diksiyon ve İletişim Psikolojisi Eğitim Programının aşağıdaki koşulları sağlayan katılımcılarına, Bahçeşehir Üniversitesi SEM müdürü ile Istanbul Institute® yetkilisinin imzası olacak şekilde katılım belgesi verilecektir..

Katılım Belgesi: Program sonunda %80 devam koşulunu sağlamaları koşuluyla katılım belgesi verilecektir.

ÖNEMLİ NOT: BAUSEM olarak kişisel verilerinizin gizliliğini önemsiyoruz. 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereğince ses ve görüntü kaydınız başta olmak üzere kişisel verilerinizin gizliliğini korumak amacıyla eğitimlerimizi kayıt altına almamaktayız.
DİYAFRAM: Uzun soluklu ve güçlü bir ses ile okuma ve konuşmalar yapabilmemiz için DİYAFRAM’ı kullanabilmeliyiz. Kontrollü ve güçlü bir nefes sesimizi etkili kılar. Dünyanın en güzel sesine sahip olsak kullanamadıktan sonra kıymeti yok.
DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞ SÖZCÜKLER: Gün içinde kullandığımız pek çok sözcüğün yanlış telaffuz edildiğini görüyoruz. Nedir bu yanlış sözcükler, nasıl doğru söylenir?
ARTİKÜLASYON: Kelimelerin doğru ve anlaşılır; TANE TANE söylenebilmesi için olmazsa olmaz.
TEKERLEME çalışması sözcükleri doğru seslendirebilmemiz için en doğru çalışmadır.
VURGU: Konuşurken ya da okuma yaparken vurgular olmazsa olmazımızdır. Müziğin notaları ne ise konuşmanın da notaları vurgulardır. Türkçe de vurgu nerededir? Kaç çeşit vurgu vardır?
TONLAMA: Her metnin, her cümlenin, her sözcüğün duygusu vardır. Konuşmanın ve okumanın etkili olabilmesi için metin çözümlemesinin iyi yapılması gerekir. Akıla ve yüreğe dokunabilmek için tonlamayı iyi yapabilmeliyiz.
NE ÖĞRENDİK: Tüm diksiyon kurallarını ancak bol tekrarla zihnimize yerleştirebilir, metin çözümlemeleri yaparak, süreci hızlandırabiliriz. Zira yıllarca kullandığımız bir dili revize etmek çok zordur. O nedenle şimdi pratik zamanı…
Neyi, Nasıl Söylemeliyiz?
İletişim Kazaları ve Sonuçları (Ses Tonu, Beden Dili)
İletişim Tarzları
Konuşma Biçimleri ve Yapılan Hatalar
İkna Teknikleri ve İkna Konuşmalarında Yapılan Hatalar
Konuşma Tarzı ve Kişilik İlişkisi
Konuşma Tarzı ve İçerik Seçimi
Konuşma Tarzı ve Vurgu
Uluslararası Hitabet Teknikleri
Eleştiriyi Karşılamak
İletişim ve Yüz İfadesi
İletişim ve Nezaket Bilinci
Kelime Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Gerçekten Dinlemek Nedir ve Ne Sağlar?
Bilgi Almak İstiyorum