İşletme fonksiyonlarından biri olan muhasebeyi işletmenin ortak dili olarak da tanımlamak mümkündür. Muhasebe işletmelerin faaliyetlerinde başarılı olup olmadıklarını, beklenen performansı gösterip göstermediklerini parasal olarak ifade edebilen bir bilgi sistemidir. Bu sebeple iş hayatında yer alan herkesin temel seviyede muhasebe bilgisine sahip olması gerekmektedir. Bu kapsamda, öncelikle temel muhasebe kavramlarına değinilecek, nakit ve tahakkuk kavramları açıklanacak, temel finansal tablolar tanıtılacak, muhasebe döngüsü, muhasebe defterleri, kayıt düzeni ve temel finansal tabloların oluşturulması hakkında bilgi verilecektir. Verilen bu bilgiler örnek olaylar ve vâk’alar ile desteklenerek katılımcılarım temel finansal muhasebe bilgileri edinmeleri sağlanacaktır.
• En az lisans mezunu olma şartı aranmaktadır.
• İşletme alanındaki alt yapılarını güçlendirmek isteyen şirket sahipleri, tüm kademe yönetici ve
• Muhasebe Tanımı, İşlevi ve Muhasebe Bilgi Sistemi
• Muhasebenin Tarafları ve Muhasebe Mevzuatı
• Finansal Tablolar
• Genel Kabul Görmüş Muhasebe Kavramları
• Bilanço
• Varlık, Borç, Öz kaynak Kalemleri
• Kâr veya Zarar Tablosu
• Gelir ve Gider Kalemleri
• Muhasebe Döngüsü
• Hesap Kavramı
• Kayıt Sistemi
• Temel Düzeyde Finansal Tabloları Yorumlama
Bahçeşehir Üniversitesi ve Istanbul Institute® tarafından gerçekleştirilen Micro MBA Sertifika Programının; Finansal Muhasebe ve Finansal Tablolar modülünü alan katılımcılara Katılım Belgesi, programın tüm modüllerini alan ve program sonunda %80 devam koşulunu sağlamakla birlikte yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılarımıza Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü, SEM müdürü ile Istanbul Institute® yetkilisinin imzası olacak şekilde Sertifika verilecektir.
Şu an takvimlendirilmiş bir eğitim bulunmamaktadır. Buraya tıklayarak eğitime ön başvuru yapabilirsiniz.