Takvimlendirilmiş Eğitimler
Şu an takvimlendirilmiş bir eğitim bulunmamaktadır.
Ön kayıt butonuna tıklayarak eğitime ön başvuru yapabilirsiniz. Bu eğitime sınıf açıldığında sizleri bilgilendireceğiz.
Course Content
Hayvan Hakları eğitiminin ilk üç saatinde siyah ve kadın özgürleşmesi ile hayvan özgürleşmesi arasındaki bağ, ilk hayvan özgürleşmesi teorisyenlerinin gerekçeleri ve ileri sürdükleri iddialar, bugün teorik anlamda hayvan haklarının mevcut olup olmadığı ve ileride hayvanların toplumumuzdaki yeri aktarılacaktır. Eğitimin ikinci üç saatlik kısmında ise Türkiye’de hayvanlara ilişkin hukuksal düzenlemeler, mahkeme kararları, hayvanlara yönelik toplumsal algı ve bu algının nasıl iyileştirilebileceği ele alınacaktır.
For Who?
Program, hayvan hakları konusunda bilgisini geliştirmek isteyen herkese yöneliktir. Hukuk fakültesi öğrencileri, hayvan hakları aktivistleri, hayvan hakları konusunda felsefî çalışmalar yapanlar, hayvan hakları alanında çalışan sivil toplum kuruluşları üyeleri ve destekçileri ve tüm hayvanseverler eğitimin hedef kitlesidir.
What will you learn?
Hukuk ve adalet arasındaki ilişki, hümanizm ve insanın üstünlüğü, burjuva hukuk düzeni, hayvan özgürleşmesi kavramı, hayvan refahı ve refahçılık, hak temelli yaklaşım, eşit gözetim ilkesi, lağvedici yaklaşım, vahşi-sınır-evcil hayvan ayrımı ve buna bağlı olarak değişen sorumluluklar düşüncesi, Hayvanları Koruma Kanunu düzenlemeleri, dinî açıdan hayvanlara bakış, mevcut korunan hayvan hakları ihlalleri, hak ihlallerinin nasıl engellenebileceği.
Document
Program sonunda %100 katılım şartını karşılayan adaylara katılım belgesi verilir.
Hümanizm, refahçılık, hak temelli yaklaşım, lağvedici yaklaşım, zoopolis düşüncesi
Hayvanları Koruma Kanunu, diğer hukuksal düzenlemeler, toplumsal algı, korunan ihlaller, ihlallerin ortadan kaldırılması için yapılabilecekler
Bilgi Almak İstiyorum