İşletmelerde maliyet siteminin sağladığı maliyet bilgileri fiyatlama dışında planlama, kontrol ve karar alma fonksiyonlarının da etkin bir şekilde yerine getirilebilmesi için büyük önem taşımaktadır. Bir işletmede gerçekçi hedeflerin belirlenebilmesi, hedeflere ulaşılıp ulaşılamadığının anlaşılabilmesi, ulaşılamamışsa nedenlerinin tespit edilebilmesi ve doğru kararların alınabilmesi için maliyet bilgilerinin yönetim muhasebesi uygulamaları ile analiz edilmesi gerekir. Bu eğitimde temel yönetim muhasebesi uygulamaları hakkında katılımcılara bilgi verilecek ve bu bilgilerin planlama, karar alma ve kontrol faaliyetlerinde nasıl kullanılacağı örnek olay ve vâk’alar ile açıklanacaktır.
1.En az lisans mezunu olma şartı aranmaktadır.2.İşletme alanındaki alt yapılarını güçlendirmek isteyen şirket sahipleri, tüm kademe yönetici ve yönetici adayları katılabilir.
1.Maliyet Bilgileri ve Kavramlar2.Maliyet Davranışları3.Birim Maliyet Hesaplaması4.Temel Olarak Maliyet Sistemleri5.Yönetim Muhasebesi Açısından Maliyet Bilgileri6.Maliyet, Hacim, Kâr Analizleri ve Başa baş Noktası7.Planlama (Bütçeleme)8.Kontrol (Sapmalar)9.Karar Verme
Bahçeşehir Üniversitesi ve Istanbul Institute® tarafından gerçekleştirilen Micro MBA Sertifika Programının; Karar Alma Açısından Yönetim Muhasebesi modülünü alan katılımcılara Katılım Belgesi.Programın tüm modüllerini alan ve program sonunda %80 devam koşulunu sağlamakla birlikte yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılarımıza Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü, SEM müdürü ile Istanbul Institute® yetkilisinin imzası olacak şekilde Sertifika verilecektir.*Bu eğitime online olarak katılan kişiler Adobe Connect programı üzerinden eğitimi baştan sona takip edebilir, sesli ve görüntülü eğitmen ve diğer katılımcılarla etkileşim halinde olabilir.
Eğitim Tarihi / Süresi 30/08/2020
6 Saat / 1 Hafta