Bir konuşmacı, bir yazar ya da herhangi bir yazı, bilerek ya da bilmeden okuyucu ya da dinleyicisini “yanıltabilir”. Bu türden yanılmaların olduğu pek çok durumda konuşmacı ya da konuşma “retorik” yöntemlere başvurmaktadır.Görüşlerin sonsuzca çeşitlendiği, hemen her konuda farklı bir bakış açısının televizyon, radyo, Internet ya da diğer basın araçlarından adeta aralıksız yayıldığı bir iletişim çağında, öğretmenlerin sağlıklı akıl yürütme, argümantasyon ve uslamlama becerilerine sahip olması büyük önem taşımaktadır. Öğretmenler bu eğitim yardımıyla, hem öğrencileriyle hem de doğal çevreleriyle kuracakları tüm iletişimde mantıksal hatalara düşmekten korunabilecektir.
Eğitmenlik yapan ve yapmak isteyen, ilk ve orta öğretim ve lise öğretmenleri içindir.
Eğitim süresince 100’ün üzerinde retorik tekniği, argümantasyon yöntemi ve mantık hatası örneklendirilerek, öğretmenlerin konuşma ya da yazılara karşı eleştirel farkındalığı geliştirirerek;akıl yürütme becerileri, eleştirel düşünme ve temel mantık hataları konusunda öğretmenlere farkındalık ve beceri kazandırmaktadır.
Eğitimin tamamına katılan katılımcılarımıza katılım belgeleri pdf olarak gönderilecektir.
1. Retorik Nedir?
2. Retorik Teknikleri
1. Argümantasyon Yöntemi
2. Mantık Hatası Örnekleri
1. Eleştirel Okuma
1. Eleştirel Düşünme
Şu an takvimlendirilmiş bir eğitim bulunmamaktadır. Buraya tıklayarak eğitime ön başvuru yapabilirsiniz.