Üye Girişi
Yeni Üyelik

Şifremi Unuttum

Giriş Yap
Sertifika Sorgulama
Aradığınız kriterlere uygun sertifika bulunamadı.
Arama kritelerinizi tekrar kontrol ediniz.
Yeni Sorgulama Yap
Eğitmen

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Hareket ve Antrenman Bilimleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Ani Agopyan, İstanbul doğumlu olup ilk, orta ve lise eğitimini de İstanbul’da tamamlamıştır. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nde, yüksek lisans ve doktora eğitimini de Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı’nda tamamlamıştır.

Uzmanlık alanı olan ritmik cimnastik branşında, 1984-1995 yılları arasında çeşitli spor kulüplerinde antrenörlük yapmıştır. Bu süreçte bireysel ve kulüplerarası ritmik cimnastik Türkiye şampiyonalarında antrenör olarak çeşitli başarılar elde etmiş ve birçok milli takım sporcusu yetiştirmiştir. Ayrıca, Türkiye Ritmik Cimnastik Milli Takım Antrenörlüğü (1987-1994) ve Teknik Direktörlüğü (1994-2004) görevlerini de başarıyla yürütmüştür.  2001 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin bursu ile Macaristan’da katıldığı 3 aylık kursu birincilikle tamamlayarak, Uluslararası Ritmik Cimnastik Antrenörlük Belgesi almaya hak kazanmıştır.  5. Kademe Ritmik Cimnastik Teknik Direktörlük Belgesi de bulunan Agopyan, bu dalda bireysel ve grup kategorilerinde uluslararası hakemlik brövesine de sahiptir. Farklı dönemlerde Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun ritmik cimnastik eğitim komitesi başkanlığını, teknik ve hakem kurul üyelikleri görevlerini yürütmüştür. 2022 yılında Uluslararası Cimnastik Federasyonu tarafından, 4 dönem (16 yıl) boyunca Dünya ve Olimpiyat Oyunları’nda başarıyla görev alan hakemlere verilen Altın Diploma Ödülünü ritmik cimnastik dalında Türkiye’den alamaya kazanan tek hakemimiz olma başarısını göstermiştir.

Prof. Dr. Ani Agopyan, akademik meslek hayatına 1994 yılında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Hareket ve Antrenman Bilimleri Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak başlamıştır. 2001 yılında Yardımcı Doçent, 2016 yılında Doçent ve 2022 yılında da Spor Bilimleri alanında profesörlük unvanını almıştır. Hareket ve antrenman bilimleri, spor sağlık ve dans tıbbı alanlarında performans gelişimi ve antrenman planlanması konularında bilimsel çalışmalar yürütmektedir. Prof. Dr. Ani Agopyan, 2009 ve 2010 yıllarında The International Society for Advancement of Kinanthropometry (ISAK) kurslarına katılarak, ISAK Düzey 1 ve Düzey 2   antropometrist belgesini almaya hak kazanmıştır. Antropometri ve  kinantropometri  alanlarında da uzmanlığı bulunan Agopyan,  çeşitli üniversitelerde beslenme antropometrisine yönelik lisans ve lisans üstü dersler de vermektedir. Antropometri, kinantropometri, ritmik cimnastik, ritim eğitimi ve dans alanlarında teorik ve uygulamalı derslere girmektedir.

Prof. Dr. Ani Agopyan’ın ulusal yayınlarının yanı sıra, SCI-EXP grubunda yer alan uluslararası dergilerde yayınlanmış birçok bilimsel makaleleri bulunmaktadır. Spor ve dans bilimleri alanında ulusal ve uluslararası kongrelerde birçok kez poster ve sözel bildiriler sunmuştur. Çeşitli proje koordinatörlükleri ve katılımcılığı görevlerinde bulunmuş; ayrıca birçok lisans üstü tez çalışmalarına da danışmanlık yapmıştır. Kazanmış olduğu çeşitli TÜBİTAK Teşvik Ödülleri’nin yanı sıra, Ulusla ve Uluslararası Spor Bilimleri Kongreleri’nde poster ve sözel bildiri dalında aldığı birçok ödülleri de bulunmaktadır. Prof. Dr. Ani Agopyan 2018, 2019 ve 2021 yıllarında Marmara Üniversitesi Akademik Yayın ve Proje Ödülleri kapsamında, Spor Bilimleri Alanında Bilimsel Yayın Birincillik Ödülü’nü 3 kez alma başarısını göstermiştir. İngilizce, Ermenice ve Rumca bilen Prof. Dr. Ani Agopyan, halen Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Hareket ve Antrenman Bilimleri Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda da bireysel ve grup kategorilerinde uluslararası ritmik cimnastik hakemi olarak görevini yürütmeye devam etmektedir.

Sporcularda Performans Artışı İçin Beslenme Stratejileri