Üye Girişi
Yeni Üyelik

Parolamı Unuttum

Giriş Yap
Sertifika Sorgulama
Aradığınız kriterlere uygun sertifika bulunamadı.
Arama kritelerinizi tekrar kontrol ediniz.
Yeni Sorgulama Yap
Eğitmen

 

 

EĞİTİM:

Johnson and Wales Üniversitesi                                                                         Miami

Lisans, Mutfak Sanatları                                                                                         Mezuniyet, 11/09

 

Dersler : Nutrition and Sensory Analysis, Product Design and Development, Skills of Meat cutting, Garde Manger, International Cuisine, Advanced Patisserie/Dessert, Italian Culture & Cuisine, Foods of Asia and the Orient

 

 

Yeditepe Üniversitesi                                                                                            Istanbul

Lisans, Gastronomi ve Mutfak Sanatları                                                                 Mezuniyet, 03/08

 

Dersler : Kitchen Practice, Cost Control, Food History and Geography, F&B Management, Financial Management, Enology, Advanced Pastry, Food Law, Food Science, Food Culture, Marketing and Financial Accounting, Hygiene and Sanitation, HACCP, Advanced Bread Making, Principals of Nutrition, Agricultural Production , HR, World Cuisines, Food Politics.

 

 

DENEYİM:

Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul                         Eğitmen Şef                         09/21 –Halen Dr. Dilistan Çilingiroğlu Shipman

  • Aşağıdaki derslerin her eğitim dönemi için planlamasının yapılması, siparişlerinin verilmesi, dersler sırasında

kullanılacak öğrenci eğitim materyallerinin ve ara sına, final gibi değerlendirme sınavlarının hazırlanması ve ilgili derslerin YÖK ve arşiv dosyalarının tamamlanması

  • GMS 2102 Mutfak Uygulamaları II
  • GMS 2201 Dünya Mutfakları I
  • CUL 1201 Gıda Kimyası

 

İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir                       Eğitmen Şef                         10/16 – 01/20          Dr. Betül Öztürk

  • Aşağıdaki derslerin her eğitim dönemi için planlamasının yapılması, siparişlerinin verilmesi, dersler sırasında

kullanılacak öğrenci eğitim materyallerinin ve ara sına, final gibi değerlendirme sınavlarının hazırlanması ve ilgili derslerin YÖK, arşiv ve Bologna dosyalarının tamamlanması

  • CLM 203 Art, Design and Gastronomy
  • CLM 403 Asian Cuisine
  • CLM 450 American Cuisine
  • CLM 301 Professional Skills Laboratory I
  • CLM 302 Professional Skills Laboratory II
  • CLM 401 Professional Skills Laboratory III
  • CLM 404 Professional Skills Laboratory IV
  • Urla Enginar Festivali, İzmir Ticaret odası etkinlikleri, Uluslararası Gastronomi Festivali, Hürr,yet ile İzmir’i Keşfet yemeği gibi etkinliklerin organizasyonu

 

Central Restoran-Okafood, İstanbul                  Mutfak Koordinatörü 08/15 – 02/16           Arda Turkmen

  • Mutfağın inşaat aşamasından başlayarak mutfakta gerekli büyük ve küçük bütün ekipmanlarının seçilmesi ve satın alma sürecinin yürütülmesi.
  • Menünün tasarlanması, reçetelerin hazırlanması ve yaklaşık 15 mutfak çalışanlarının işe alınması ve eğitilmesi.
  • Gıda tedarikçileri ile görüşülmesi, fiyatların karşılaştırılması ve doğru şirketlerin seçilmesi.
  • Bütün yemeklerin maliyetlerinin çıkarılması ve maliyetlerin düşük kalmasını sağlamaktan

 

Spago Restoran, İstanbul                                         Sous Şef                      12/14 -08/15           Ex. Chef Peleg Miron

  • Restoranın sabah ve öğlen servisi için hazırlığını kontrol etmek, sorunsuz bir servis verilmesini sağlamak.
  • Restoranın ay sonu sayımlarının yapılması, finans departmanına raporlanması, menü fiyatlandırmalarının yiyecek maliyetinin hesaplanması ve Adecco programına
  • Gıda tedarikçileri ile doğrudan irtibat kurulması, doğru ve uygun fiyatlı malzeme seçilmesi, sipariş verilmesi ve siparişlerin doğruluğundan


Doors Akademi, İstanbul                                          Eğitmen Şef                07/12 - 12/14         Prof. Dr. Bike Kocaoglu

  • Dersler sırasında kullanılacak öğrenci eğitim kitabının yazılması.
  • Öğrencilere hergün 9 saat süren pratik aşçılık dersinin verilmesi ve kariyer planlamalarının yapılması.
  • Her dönem eğitim planının hazırlanması ve Milli Eğitim Kurumuna kayıtlarını sağlamak.
  • Doğuşa bağlı Dream’deki (120+ restoran) başlangıç ve ileri düzeydeki aşçılarını eğitmek.
  • Ar-ge çalışmaları ve özel ürün geliştirilmesi (Ülker, Bizim mutfak, Baltalı peynirleri, Kellogs, Special K ve Anavarza bal)
  • D-Maris otelleri ve S-cafe gibi markalara danışmanlık ve eğitim

 

DB Bistro Moderne, New York, NY                Chef de Partie- JR. Sous Şef          09/10 – 02/12 Ex. Şef Laurent Kalkatour

  • Mutfak bünyesindeki soğuk,sebze ve sos bölümlerinin öğlen ve akşam servisi için hazır olduğuna emin
  • Haftasonları misafir sayısı 400+ olan restoranın markanın standartlarında olmasını sağlamak.

 

Quattro Gastronomia Italiana, Miami, FL                    Chef de Partie            01/10 – 06/10 Ex. Şef Nicola Carro

  • Sırasıyla soğuk, tatlı, ızgara ve makarna bölümlerinin hazırlık ve servisinden
  • Taze makarnaların yapımına yardım
  • Yeni başlayan mutfak personelini eğitmek.

 

Nobu Restoran, Miami, FL                                              Demi Şef 02/09 – 12/09 Ex. Şef Thomas Buckley

  • Soğuk, salata, tempura, ızgara, sot eve pastane bölümlerinde rotasyonla görev
  • İstasyonun kullanacağı balık, et, sebze gibi ürünlerin işlenmesi ve porsiyonlanması.

 

Ciya Restoran, Istanbul                                                   Yardımcı Aşçı           09/06 – 02/07 Ex. Şef Musa Dağdeviren

  • 150 kişilik modern lokantanın kebab, meze ve tencere yemeklerinin yapılmasına yardımcı

 

Ciragan Kempinski Otel, Istanbul                                Stajyer                          06/06 – 09/06 Ex. Şef Fabrice Lasnon

  • Garde manger, pastane ve banket bölümlerinde görev
  • Tuğra restoran’da ala kart servis için hazırlık yapma ve serviste istasyonları asiste
  • Pazar günleri gerçekleşen brunch etkinliğinde çeşitli ülkelerin standlarında görev
  • 600+ kişilik banketlerde tabaklama ve servise yollama takımında aktif

 

Ritz Carlton Otel, Istanbul                                             Stajyer - Ekstra          06/05– 03/06 Ex. Şef Geoffrey Bone Ex. Şef Fabrice Canelle

  • Çintemani restoranda sabah, öğlen ve akşam servisinden once hazırlıkların yapılması ve servis
  • Pastane bölümünde temel ve ileri düzeydeki pastane ve ekmek ürünlerinin üretiminin yapılması.
  • Kasaphane bölümünde 3 aylık yarı zamanlı çalışma ve otel bünyesinde kullanılan bütün proteinlerin işlenmesi.

 

BECERİLER:

  • Akıcı İngilizce
  • Çok iyi derecede Microsoft Office programları kullanımı (Word, Excel, Power Point)
  • Hızlı öğrenme becerisi ve hayat boyu öğrenme isteği
  • Güçlü mutfak organizasyonu ve HACCP kurallarının sağlanması
  • Takım arkadaşı

 

SERTİFİKALAR:

  • TAP Series Food Safety Certification 08/2010
  • Authorized food handler in Miami, Florida and New York City, New York 2010
  • Doluca, Gümüş Tirbuşon 2014
  • Efes Pilsen, Bira Eğitimi 2014
  • Aşçı Hijyen Eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı 2014

 

MEDYA:

  • Rob Report Dergisi, Moleküler gastronomi üzerine röportaj, 2014
  • Gastronomi Dergisi, Kariyer adımları hakkında röportaj *Ayse Azzaro, 2014
  • Bom, Brand of Magazine(Ankara), Aylık yemek köşesi 3 ay süresince, 2014

 

 

 

 

 

Sushi Yapımı

WhatsApp