Eğitmen
Doç. Dr. Özgür Muhittin Esen

Doç. Dr. Özgür Muhittin ESEN

EĞİTİM HAYATI:

1987 – 1991 yılları arasında Kültür Kolejinde orta öğretimini tamamlamıştır. 1991 – 1994 yılları arasında Yeşilköy 50. Yıl Lisesinde lise öğretimini tamamlamıştır. 1994 – 1998 İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) İşletme Fakültesi Türkçe İşletme Programında lisans eğitimini tamamlamıştır. 1999 – 2002 İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Finansman Yüksek Lisans Programında lisansüstü eğitimini tamamlamıştır. 2002 – 2007 İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe Doktora Programında doktora eğitimini tamamlayarak doktor unvanı almıştır. 2004 – 2005 İ.Ü. İşletme İktisadı Enstitüsü Certificate Program of International Management (CPIM) programından sertifika almıştır.
YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEZLERİ:
Faaliyet Tabanlı Maliyetleme Sistemi ve Bir Tekstil İşletmesinde Uygulanması, Yüksek Lisans Tezi (2002)
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Finansal Tabloları ve Kamuyu Aydınlatabilirliği Doktora Tezi (2007)
AKADEMİK KARİYERİ: 12 Aralık 2001 tarihinde İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. 15 Kasım 2007 tarihinde doktora programından mezun olarak Doktor unvanı almıştır. 07 Temmuz 2011 tarihinde İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Anabilim Dalında Yardımcı Doçent kadrosuna atanmıştır. 2010 – 2011 Akademik yılında 6 ay Amerika’daki Louisiana State Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur.

EĞİTİM FAALİYETLERİ: Çeşitli Üniversitelerde Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde verdiği dersler:
o Muhasebe
o Financial Accounting
o Muhasebede Değerleme
o Maliyet Muhasebesi
o Yönetim Muhasebesi
o Managerial Accounting
o Banka Muhasebesi
o Finansal Kurumlar Muhasebesi
o Uluslararası Finansal Raporlama (Türkçe / İngilizce)
o Accounting Theory

Diğer Eğitim Faaliyetleri: