Turuncu İçerik Atölyesi Kurucusu
Profesyonel Yemek Fotoğrafçısı ve Eğitmen
- 1998'de İ.Ü. Uluslararası İlişkiler Avrupa Birliği'nden mezun olduktan sonra Marketing Türkiye'de gazetecilik kariyerine Sabah ve Hürriyet gazetelerinde devam etti.
- 2000 yılında Türkiye'nin ilk kadın portalı Mahmure'nin kuruluş ekibinde yer aldı. 2002-2006 yılları arasında Türkiyenin en çok satan gençlik dergisi Trendy'nin yayın yönetmenliğimi, Ziyafet dergisinin editörlüğü ve yemek stilistliğimi üstlendi.
- 2007-2010 yılları arasında hürriyet.com.tr'de yaşam kanalları editörlüğü, Doğan Online'da dijital kanallar direktörlüğü yaptı. 2011'de Turuncu İçerik Atölyesi'ni kurdu.
- Bu dönemde fotoğrafçılık kariyerini yemeğe odaklandırdı ve başta P&G Ülker, Nestle, Pınar gibi birçok gıda markasıyla çalışmaya başladı. 2017'de "Lezzetin Renkleri" adlı ilk kişisel fotoğraf sergisini açan İlkay Öztürk, aynı zamanda Lezzet dergisinin fotoğrafçısı olup, kurum be bireyler için yemek fotoğrafçılığı eğitimleri vermektedir.