H E D E F İ M Ö D Ü L L E R V E M A D A L Y A L A R
Global olarak rekabetçi olmak, gerekli bilgi ve pratiğe sahip olmak için dinamik bir kurumun parçası olmak istiyorum. Hevesli biri olarak profesyonel, tutkulu ve yeniliklere açık bir yerde çalışmayı arzu ediyorum.
2019 The Taste Türkiye Şampiyonu
2019 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Birincisi 2019 Turizm Otelcilik Fakülte Üçüncüsü
2018 Dünya Şampiyonası / Chile Santiago Birincisi
E Ğ İ T İ M
2022 Pazarlama İletişimi Master
İstanbul Bilgi Üniversitesi
2019 Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Bölüm birincisi
İstanbul Bilgi Üniversitesi
Mezuniyet Derecesi : 3.71 İngilizce Seviyesi C1, ileri düzey
BAU COFFEE INSTİTUTE
BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI 2020 - HALEN
Koordinatör, Şef
Kafe İşletmecisi Öğretim Görevlisi
Swissotel The Bosphorus Ocak 2020 -Tem. 2020 Nove Coffee Mayıs 2019- Temmuz 2019
Capricorn Restaurant / d.ream ( Doğuş Restaurant Entertainment and Management) Ocak 2018- Mart 2019
Pera Palace Hotel Kasım 2016- Mart 2017 CafeCadde Restaurant Şubat-Mart-Nisan 2016
Atelier Raw Ekim 2016- Mart 2017
Vegan, Gluten-free, Lactose-free, Sugar-free Kicthen Operation and Catering.
Diğer eğitimler, sertifikalar, ödüller
200HR Yoga Instructor Certificate-2019
Guest Hospitality system Arkhe Software Technology 2018 Food Photography Certificate – 2018
Nescafe- Nestle Barista Certificate – 2018 Hygiene Education Certificate – 2016 Piano Recitals 2002-2003-2004
Volleyball Player Altınyurt Sport Club – 2016
Professional Windsurf athlete – Galatasaray Sports Club 2007- 2013 Professional Windsurf athlete – Fenerbahçe Sports Club 2013-2016 Turkish Sailing Team National Member – 2009-2016
Balkan Champion in overall as a windsurf athlete - 2012 Turkish Champion as a windurf athlete – 2013
Hakkımda
Merhaba ben Şef Simla Çilingiroğlu. Yemek yapmaya lezzetlerin bende bıraktığı hazzı ve mutluluğu keşfettiğimde yani çok küçük yaşlarda başladım. Gastronomi sektörüne geçiş yapmadan önce profesyonel rüzgarsörfü sporcuydum. Milli takımda ülkemizi 10 sene temsil ettim ve Türk bayrağının üzerimde yarattığı sorumluluk bilinciyle önüme bir hedef konulduğunda nasıl bir hazırlık süreci olması gerektiğini, psikolojik olarak kendimi nasıl hazırlayacağımı, disipini ve azmetmeyi çok fazla deneyimledim. Bu hissi gastronomi alanına da taşıyarak Culinary World Cup Chile/ Santiago da yemek yarışmasına katılarak ülkemize altın madalyayı getirdim. Ardından The Taste Türkiye 2.sezon şampiyonu oldum. Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlarını birincilikle bitirdim. Yüksek adrenalin, stres ve hız beni motive eden unsurlar diyebilirim. Tutkumu çok çalışarak ve iyi şeflerin yanında mücadele ederek geliştirmeyi çok seviyorum. Bütün bu mücadelenin yanında ruhumu beslemek ve mutfakta uzun saatler güçlü bir beden ile çalışabilmek için uzun senelerdir yoga yapıyorum. En büyük hayalim sağlıklı yemeklerimin olduğu cafemin içinde olduğu yoga stüdyosuna sahip olmak ve işletmek. Son olarak şeflik becerilerimi geliştirmek için old school tariflerde çoğu zaman hayvansal ürünlerle çalışsamda özel hayatımda bitkisel bazlı besleniyor ve bu şekilde beslenmenin ruhuma ve bedenime şifa olduğunu düşünüyorum. Vegan ve vejetaryan tarifler geliştirmek en büyük tutkum.