Felsefe Okulu VIII : Modernite ve Eleştirileri

“Modernite ve Eleştirileri” başlıklı bu eğitim sekiz hafta sürecektir. İlk haftada modernite ve eleştirileri başlığı altında programın çerçevesini belirleyen temel temalar ve tartışmalar ele alınacak, ikinci haftada Nietszche’den Foucault’ya uzanan eleştiri damarı soybilimsel tarih analizi bağlamında incelenecek, üçüncü haftada modernite değerlendirmesinin başka bir eleştiri hattını oluşturan iki filozof, Hegel ve Marx üzerinden Frankfurt Okulu’nun Eleştirel Teorisi’ne yol alınacak, dördüncü haftada insanı alışılmışın dışında bir okumayla yeniden değerlendiren varoluşçuluk düşüncesinin Kierkegaard’dan Sartre’a dek izi sürülerek modernite alımlanmasının başka bir veçhesi analiz edilecek, beşinci haftada uygarlığın huzursuzluğunun farklı bir okumasını yapan Freud’dan Lacan’a dek süregelen psikanalitik dolayımlar irdelenecek, altıncı haftada Dilthey’ın, tin bilimlerinin en yüksek kesinlik derecesiyle temellendirilmesi uğraşıyla sistematik bir çerçeve kazanan anlama ve yorumlama geleneğinin yirminci yüzyıldaki uğrakları ve dönüşümleri açımlanacak, yedinci haftada modernitenin doğuşuyla birlikte liberal, rasyonel ve yansızlığı salık veren bir teorik zemin ekseninde inşa edilmeye çalışılan politikanın açmazlarını ve sonuçlarını değerlendiren iki düşünürün, Benjamin ve Schmitt’in politik teoloji tartışmaları analiz edilecek ve son olarak sekizinci haftadaki eril akıl eleştirisi ve cinsiyet tartışmaları eşliğinde Beauvoir’dan Butler’a feminist teori soruşturmasıyla program sona erecektir.
Program felsefe ve sosyal bilimlere ilgi duyan herkesin katılımına açıktır.
Cumartesi 10.00-13.00
24 Saat /8 Hafta (26 Kasım 2022 – 21 Ocak 2023)
Eğitimin sonunda katılımcılar:
Moderniteye ilişkin felsefi temaları, problemleri ve tartışmaları tanır.
Aydınlanmaya ilişkin kavramları eleştirel-felsefi sorgulamanın farklı düzeylerinde kullanmayı öğrenir.
Eleştirinin farklı türlerini tarihsel kökleri ve bağlarıyla birlikte tanır ve uygular.
Moderniteye ve en genel düzeyde modern felsefeye yönelik eleştirel değerlendirmeleri çağdaş problematikleri anlamada kullanmaya başlar.
Modernite ve eleştirilerini felsefenin ve sosyal bilimlerin farklı disiplinleri bağlamında yorumlayabilir.
Program sonunda yüzde 80 katılım şartını karşılayan adaylara Katılım Belgesi verilir.

Program Hibrit eğitim modelinde gerçekleştirilecek olup yüz yüze katılmak isteyen katılımcılar Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi sınıflarımızda, çevrimiçi katılmak isteyen katılımcılar ise MS Teams platformu üzerinden eğitime dahil olabilirler.
Eğitim Tarihi 26/11/2022
Lokasyon BAU ve Online
Eğitim Ücreti 1.750 TL (KDV Dahil)

Eğitim kayıtları 24/11/2022 tarihinde kapanmıştır.