Eğitim İçeriği
Mutfakta yemek pişirme işi söz konusu olduğunda akla gelen ilk şey kaçınılmaz şekilde kesim teknikleri oluyor. Buna ek olarak bıçaklar konusunda bilgi sahibi olmak da büyük önem arz ediyor. Bu eğitim, ev mutfağında yemek hazırlarken profesyonel kesimler yapmanızı sağlayacak ve doğru bıçak seçimini yapmanızı sağlayacak bilgi dağarcığınızı geliştirecek.
Kimler İçin?
Evde yemek pişiren ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen tüm katılımcılara uygundur.
Neler Öğreneceksiniz?
Teorik Kısım
Mutfakta “profesyonellik” nedir?
Bıçak Üretimi ve Türleri
Profesyonel Kesim Teknikleri;
Küpler: Brunoise, Macedoine, Parmetier ve Carré
Çubuklar: Fine Julienne, Julienne ve Batonnet
Oblique
Paysanne
Diagonal
Rondelle
Lozange
Chiffonade
Dilimleme, Kıyma ve Ezme
Tourne
Uygulamalı Kısım;
High Cut ve Low Cut
“Bear Claw” mantığının anlaşılması
“Kas Hafızası”
Belirtilen kesim şekillerinin uygulamalı olarak çalışılması
Mutfakta “profesyonellik” nedir?
Bıçak Üretimi ve Türleri
Profesyonel Kesim Teknikleri;
Küpler: Brunoise, Macedoine, Parmetier ve Carré
Çubuklar: Fine Julienne, Julienne ve Batonnet
Oblique
Paysanne
Diagonal
Rondelle
Lozange
Chiffonade
Dilimleme, Kıyma ve Ezme
Tourne
Uygulamalı Kısım;
High Cut ve Low Cut
“Bear Claw” mantığının anlaşılması
“Kas Hafızası”
Belirtilen kesim şekillerinin uygulamalı olarak çalışılması
Eğitim Süresi
5 Saat / 1 Gün
Cumartesi / Saat: 11.00-16.00
Cumartesi / Saat: 11.00-16.00
Belge
Program sonunda %100 katılım şartını karşılayan adaylara katılım belgesi verilir.
Eğitim Tarihi
07/05/2022
Eğitim Süresi
5 Saat / 1 Gün Hafta
Lokasyon
Bahçeşehir Üniversitesi
Eğitim Ücreti
450 TL (KDV Dahil)
Bilgi almak istiyorum
