Eğitim İçeriği
Bahçeşehir Üniversitesi ve SushiCo iş birliğiyle hazırlanan Uzak Doğu Mutfağı Sertifika Programı, Uzak Doğu’nun özgün lezzetlerini profesyonel mutfak disipliniyle buluşturuyor.
- Asya Ülkeleri Mantıları ve Börekleri; Dimsum - Gyoza - Spring roll
- Asya Ülkeleri Çorbaları
- Sushi Tarihçesi ve Üretimine Giriş
- Sushi Uygulamaları (Pişmemiş Rollar)
- Çin Mutfağı Wok Tava Kullanımı ve Yemekleri
- Asya Ülkeri Noodle ve Pilavları
- Kore Mutfağı
- Thai Mutfağı
- BAU Gastronomi Bölüm Dersi
Eğitim süresince kullanılacak tüm materyal ve uygulama malzemeleri eğitim ücretine dahildir. Katılımcılardan ek ücret talep edilmemektedir.
Kimler İçin?
Profesyonel mutfaklarda kariyer hedefleyenler ve Uzak Doğu mutfağına ilgi duyan katılımcılar için tasarlanan bu program, yetkinlik geliştirme ve kültürel keşfi bir arada sunan kapsamlı bir öğrenme deneyimi sağlar.
Kazanımlar
Programı tamamlayan katılımcılar, Asya mutfağının kültürel temellerini ve pişirme disiplinlerini derinlemesine öğrenir. Japon, Çin, Kore ve Thai mutfaklarına ait özgün reçeteleri uygulamalı olarak deneyimleyerek, tempura, dimsum, gyoza, sushi, noodle ve wok gibi Asya mutfağının karakteristik yemeklerini profesyonel tekniklerle hazırlama becerisi kazanırlar. Ayrıca ürün tanıtımı, doğru malzeme seçimi, kesme ve marine etme yöntemleri, hijyen kuralları, tabaklama ve sunum teknikleri konularında da ileri düzey bilgi edinirler. Program sonunda katılımcılar, gastronomi sektöründe fark yaratacak düzeyde teorik bilgi ile uygulama becerisini birleştiren profesyonel mutfak yetkinlikleri geliştirirler.
Eğitim Süresi
Perşembe - Cuma: 19.00 - 23.00
Cumartesi: 10.00 - 13.00
Cumartesi: 10.00 - 13.00
Sushico Tanıtımı ve Uzak Doğu Mutfağı -Tanışma
Temel Japon pişirme tekniklerinden Tempura, Karaage ve Paneleme yöntemlerinin teorik ve pratik uygulamaları, Ürün tanıtımı ve kullanım disiplinleri
Temel Japon pişirme tekniklerinden Tempura, Karaage ve Paneleme yöntemlerinin teorik ve pratik uygulamaları, Ürün tanıtımı ve kullanım disiplinleri
Kullanılacak ürünlerin tanıtımı, uygulama alanları ve kullanım disiplinleri
Gyoza harcı, Dimsum harcı, Spring roll harcları hazırlıkları (sebzeli, etli, deniz mahsullü)
Asya ülkeri mantıları mayalı ve mayasız hamur üretimi
Asya ülkeri özelinde ayrışan mantı kapama şekillerinin uygulanması
Pişirme teknikleri; derin yağda, buharda, tavada ve pişmemiş ürün işleme disiplinleri
Dimsum, Gyoza ve spring roll yemekleri sosları
Sunum/ presantation uygulamaları
Gyoza harcı, Dimsum harcı, Spring roll harcları hazırlıkları (sebzeli, etli, deniz mahsullü)
Asya ülkeri mantıları mayalı ve mayasız hamur üretimi
Asya ülkeri özelinde ayrışan mantı kapama şekillerinin uygulanması
Pişirme teknikleri; derin yağda, buharda, tavada ve pişmemiş ürün işleme disiplinleri
Dimsum, Gyoza ve spring roll yemekleri sosları
Sunum/ presantation uygulamaları
Kullanılacak ürünlerin tanıtımı, uygulama alanları ve kullanım disiplinleri
Miso çorba - Japon
Acılı ekşi çorba yapımı - Çin
Glass noodle çorba - Çin
Tom Yum Çorba - Thai
Tom kha gai çorba - Thai
Sunum/ presantation uygulamaları
Miso çorba - Japon
Acılı ekşi çorba yapımı - Çin
Glass noodle çorba - Çin
Tom Yum Çorba - Thai
Tom kha gai çorba - Thai
Sunum/ presantation uygulamaları
Kullanılacak ürünlerin tanıtımı, uygulama alanları ve kullanım disiplinleri
Sushi tarihçesi ve çeşitleri
Pirinç yıkama, dinlendirme, pişirme ve sirkeleme teknikleri
Balık işleme
Sashimi, Nigiri ve Maki roll yapımı
Sunum/ presantation uygulamaları
Sushi tarihçesi ve çeşitleri
Pirinç yıkama, dinlendirme, pişirme ve sirkeleme teknikleri
Balık işleme
Sashimi, Nigiri ve Maki roll yapımı
Sunum/ presantation uygulamaları
Kullanılacak ürünlerin tanıtımı, uygulama alanları ve kullanım disiplinleri
Sushi tarihçesi ve çeşitleri
Pirinç yıkama, dinlendirme, pişirme ve sirkeleme teknikleri
Balık işleme
Pişmiş sushilerde uygulanan teknikler
Japon ve dünya klasiklerinden pişmemiş rollerin üretimi
Sushi sosları hazırlığı
Sunum/ presantation uygulamaları
Sushi tarihçesi ve çeşitleri
Pirinç yıkama, dinlendirme, pişirme ve sirkeleme teknikleri
Balık işleme
Pişmiş sushilerde uygulanan teknikler
Japon ve dünya klasiklerinden pişmemiş rollerin üretimi
Sushi sosları hazırlığı
Sunum/ presantation uygulamaları
Kullanılacak ürünlerin tanıtımı, uygulama alanları ve kullanım disiplinleri
Sebze ve proten hazırlığı/ kesme ve marine etme teknikleri
Wok tava kullanma teknikleri
Tava yemekleri özelinde ön pişirmeli ve kaplamalı ürünler uygulamaları
Çin mutfağı Wok yemekleri sosları ve üretimi
General TSO - Tatlı Ekşi tavuk - Chinese patlıcanlı dana eti - Kaju karides
Sunum/ presantation uygulamaları
Sebze ve proten hazırlığı/ kesme ve marine etme teknikleri
Wok tava kullanma teknikleri
Tava yemekleri özelinde ön pişirmeli ve kaplamalı ürünler uygulamaları
Çin mutfağı Wok yemekleri sosları ve üretimi
General TSO - Tatlı Ekşi tavuk - Chinese patlıcanlı dana eti - Kaju karides
Sunum/ presantation uygulamaları
Kullanılacak ürünlerin tanıtımı, uygulama alanları ve kullanım disiplinleri
Sebze ve proten hazırlığı/ kesme ve marine etme teknikleri
Wok tava kullanma teknikleri
Egg noodle - Rice noodle - Japchea - Udon
Çin pilavı pişirme teknikleri
Kızarmış pilav uygulama teknikleri
Sunum/ presantation uygulamaları
Sebze ve proten hazırlığı/ kesme ve marine etme teknikleri
Wok tava kullanma teknikleri
Egg noodle - Rice noodle - Japchea - Udon
Çin pilavı pişirme teknikleri
Kızarmış pilav uygulama teknikleri
Sunum/ presantation uygulamaları
Kullanılacak ürünlerin tanıtımı, uygulama alanları ve kullanım disiplinleri
Sebze ve proten hazırlığı/ kesme ve teknikleri
Kimchi yapımı
Rabokki
Tteokbokki
Bulgogi
Sunum/ presantation uygulamaları
Sebze ve proten hazırlığı/ kesme ve teknikleri
Kimchi yapımı
Rabokki
Tteokbokki
Bulgogi
Sunum/ presantation uygulamaları
Kullanılacak ürünlerin tanıtımı, uygulama alanları ve kullanım disiplinleri
Sebze ve proten hazırlığı/ kesme ve teknikleri
Papaya salatası
Pad thai
Panang Körili bonfile
Kırmızı körili tavuk
Sunum/ presantation uygulamaları
Sebze ve proten hazırlığı/ kesme ve teknikleri
Papaya salatası
Pad thai
Panang Körili bonfile
Kırmızı körili tavuk
Sunum/ presantation uygulamaları
Gastronomi kavramının bütünsel çerçevesi.
Ağırlama endüstrisinin ve yiyecek içecek sektörünün genel yapısı, yiyecek içecek işletmelerinin türleri, fonksiyonları ve genel süreçler.
Yiyecek içecek sektöründe kariyer yolları ve uzmanlık alanları.
Yiyecek içecek sektöründe güncel konular ve trendler.
Ağırlama endüstrisinin ve yiyecek içecek sektörünün genel yapısı, yiyecek içecek işletmelerinin türleri, fonksiyonları ve genel süreçler.
Yiyecek içecek sektöründe kariyer yolları ve uzmanlık alanları.
Yiyecek içecek sektöründe güncel konular ve trendler.
Eğitim Tarihi
20/11/2025
Eğitim Süresi
47 Saat / 4 Hafta
Lokasyon
BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Eğitim Ücreti
85.000 TL (KDV Dahil)
Ücret İadesi ile İlgili Uygulama:Katılımcı, Eğitim tarihinden en az 10 iş günü öncesine kadar gerekçe göstermeksizin iptal talebini BAUSEM’e yazılı olarak bildirerek gerçekleştirebilir. Bu durumda ödenen ücret kesintisiz olarak Katılımcıya iade edilecektir. Eğitim tarihinden önceki 5 iş günü içinde yapılan tüm iptal taleplerinde Eğitim ücretinden % 10 oranda kesinti yapılarak iade gerçekleştirilecektir. Eğitim tarihinden önce 3 iş gününe kadar BAUSEM’e sağlık raporu ve/ya eğitime katılamama gerekçesini gösterir resmi belgeyi ibraz etmesi koşulu ile iptal talebinde bulunarak kesintisiz iade ile gerçekleştirebilir; sağlık raporu ibraz edilmemesi halinde ödenen Eğitim ücretinden %75 kesinti yapılarak iade gerçekleştirilecektir.
Bilgi almak istiyorum