Bitkisel Besin Destekleri Ve Sağlık İlişkisi

Günümüzde ilerleyen teknolojinin beraberinde getirdiği sağlık sorunlarından kaçınmak için doğaya ve doğala dönüş eğilimi gittikçe artmakta, “doğala dönüş romantizmi” düşüncesi ile bitkilerin doğal oldukları için tamamen yararlı oldukları vurgusu yapılmaktadır. Sağlık hizmetlerine ulaşmanın zor ve pahalı olmasının da etkisiyle çok sayıda kişi koruyucu ya da tedavi edici amaçlarla doğrudan bitkileri veya bitkisel ürünleri kullanmaktadır. Lisansları olmaksızın preparat haline getirilmiş bitkisel ürünler piyasada reçetesiz olarak satılmaktadır. Besin destekleri sektörünün giderek büyümesi de bu ürünlerin bilinçsiz kullanımının artması ve olası sağlık sorunları riskini beraberinde getirmiştir. Bu alanda diyetisyenler oldukça önem kazanmaktadır. Bu program ile diyetisyenlerin bitkisel besin desteklerinin olası fayda ve zarar özelliklerini içeren detaylı bilgi ve tecrübeler kazanmaları hedeflemiştir.
Programın hedef kitlesi Beslenme ve Diyetetik lisans bölümünde 3., 4. sınıf öğrenciler ve bu bölüm mezunlarıdır.
Eczacılık Fakültesi lisans bölümünde 3., 4. sınıf öğrenciler ve bu bölüm mezunlarıdır.
24 Saat/2 Hafta
Bu sertifika programında bitkisel besin desteklerinin elde edilişi, etken maddeleri, etki mekanizmaları, doz ve kullanım süresi bilgisi, bulaşanları, toksik özellikleri, yan etkileri, ilaç besin etkileşimleri ve piyasa çeşitliliği konuları yer almakta olup, katılımcılar bu konuları öğrenir, bireysel ihtiyaçları değerlendirme, analiz ederek doğru öneriler planlama becerileri kazanır.
Eğitime düzenli olarak katılıp, eğitim sonunda gerçekleştirilecek uygulamalarda başarı gösteren katılımcılara Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM) onaylı Başarı Sertifikası verilecektir.
- Oryantasyon,
- Besin Destekleri tanım ve kodeksler
- Besin desteklerinin elde edilişi, içerikleri, kullanımı, raf ömrü
- Yaş, cinsiyet ve hastalıklarda kullanım durumları
- Besin desteklerinde istenmeyen yan etkiler ve sebepleri
- Besin desteklerinin ispatlanmış ve olası ilaç etkileşimleri
- Kurkumin, Sarı kantaron, Sarımsak vd.
- Çörek otu, karamürver, deve dikeni vd.
- Ginko biloba, kudret narı, enginar vd.
Eğitim Tarihi 06/05/2023
Eğitim Süresi 24 Saat / 2 Hafta
Lokasyon BAUSEM Online
Eğitim Ücreti 2.850 TL (KDV Dahil)

Eğitim kayıtları 05/05/2023 tarihinde kapanmıştır.

veya

Kurumsal Talep Et Kurumsal Talep Et