Yaşam Boyu Öğrenmeye Erişim Politikası

Yaşam Boyu Öğrenmeye Erişim Politikası*

Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM), rekabetçi iş piyasasına değer verir ve yetenekleri tanımada ve geliştirmede örgün eğitimin yanı sıra, yaşam boyu öğrenmenin sürdürülebilir gelişim için temel bir gereklilik olduğunun bilincindedir. Buna bağlı olarak, BAUSEM, yaşam boyu öğrenme hizmetlerinin ve faaliyetlerinin uygun şekilde yürütülmesini ve desteklenmesini sağlar. BAUSEM, yaşam boyu öğrenmeye erişim politikasına uygun olarak, öğrenciler, mezunlar, kamu ve/ya özel sektör çalışanları ve tüm diğer topluluk üyeleri için etnik köken, din, engellilik, göçmenlik durumu, cinsiyet ayırımı yapılmaksızın, yaşam boyu öğrenme fırsatlarından eşit yararlanabilecekleri kısa ve/ya uzun soluklu eğitim programları, konferanslar, seminerler düzenler. BAUSEM, toplumsal hizmet fonksiyonuna paralel her bireyin öğrenmeye ulaşımını sağlar ve istediği sürelerde eğitim alacak şekilde çalışmalarını sürdürür. BAUSEM’in tüm faaliyetlerinde, eğitimin her bireyin hakkı olduğu prensibinden hareketle; ırk, etnik köken, ulusal aidiyet, sınıf, din, dil, siyasi görüş, cinsiyet, cinsel yönelim, yaş, sağlık durumu ve diğer koşullara ilişkin herhangi bir ayrım yapılmaz. BAUSEM Bahçeşehir Üniversitesi'nin misyonunda bulunan topluma katkıda mükemmellik hedefi doğrultusunda faaliyet gösterir.

*İlgili politika, 2022 yılında güncellenmiştir.

Lifelong Learning Access Policy*

Bahçeşehir University Continuing Education Center (BAUSEM) values the competitive labor market and is aware that lifelong learning is a fundamental requirement for sustainable development, along with formal education in recognizing and enhancing talents. Accordingly, BAUSEM ensures that lifelong learning services and activities are carried out and supported propitiously. BAUSEM, in accordance with its policy of access to lifelong learning, provides students, graduates, public and/or private sector employees, and all other community members with short and/or long-term learning opportunities, without discrimination of ethnic origin, religion, disability, immigration status, gender by organizing courses, training programs, conferences and seminars. BAUSEM provides every individual with access to learning in parallel with its societal service function and gives everyone equal opportunity to receive training based on his / her preference of duration. In all activities of BAUSEM, along with the principle that education is the right of every individual; no discrimination is made regarding race, ethnicity, national affiliation, social class, religion, language, political opinion, gender, sexual orientation, age, health status and other conditions.BAUSEM operates in line with the goal of excellence in contributing to society, which is in the mission of Bahçeşehir University.

*The relevant policy was updated in 2022.