Bilgi Güvenliği Yöneticiliği (ISO 27001)

Eğitim programının hedefi, Bilgi Güvenliğinin tüm boyutları hakkında genel bilgilendirme sağlamak, bilgi güvenliğine ilişkin standartlar, yasalar ve güvenlik yaklaşımlarının firmalarda nasıl uygulandığı veya uygulanabileceği konusunda katılımcılara örnekler ve açıklayıcı bilgiler sunabilmektir. Bu eğitimi alan katılımcılar kendi kurumlarında bilgi güvenliğine yönelik uygulamaları iyileştirebilmek, geliştirebilmek ve sürdürebilmek için çalışan ekiplerin yetkinliklerinin artmasını sağlayacak, eğitmenlerin tecrübeleri sayesinde teorik bilgiden çok pratik bilgiler edinerek kurumlarda nasıl uygulanabileceği konusunda yol gösterecektir.
Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kurulması, geliştirilmesi veya işletilmesi ile ilgili çalışmalarda görev alacak çalışanlar ile konu hakkında bilgi sahibi olması gerekli görülen çalışanlar ve yöneticiler bu eğitimden yarar sağlayabilecektir.Ayrıca standartlarla ilgili gelişmeler konusunda bilgi almak isteyen katılımcılar, iş adamları, firma temsilcileri, müşterilerin beklentilerinin ötesinde hizmet vermeyi isteyen tüm kuruluşlar ve kuruluş temsilcileri de eğitimden fayda sağlayabileceklerdir. Eğitim sonunda bir sınav yapılacak olup, ilgili standart konusunda İç Tetkik gerçekleştirmek isteyen tüm katılımcılar bu sınavdan başarılı oldukları takdirde eğitim programına ait "İç Tetkikçi Sertifikası" almaya hak kazanacaklardır.
48 saat / 4 haftaCumartesi / 9:30 - 16:30Pazar / 9:30 - 16:30
%80 devam koşulunu sağlayan katılımcılara, eğitim sonunda gerçekleşecek olan sınavda başarılı olmaları durumunda, BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİCİLİĞİ adı altında Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından onaylı resmi bir sertifika ve TÜV Austria tarafından ISO 27001 – Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 31001 – Risk Yönetim Sistemi, ISO 22301 – İş Sürekliliği Standardı, ISO 20000 – Servis Yönetim Sistemi standartlarını kapsayan Uluslararası geçerliliği olan İÇ DENETÇİ AKREDİTE SERTİFİKASI(İngilizce) almaya hak kazanacaklardır.
Notlar
Program hakkında detaylı bilgi edinmek ve kayıt olmak için İstanbul Institute‘a 0 212 283 24 02 numaralı telefondan ya da info@istanbulinstitute.com adresinden ulaşabilirsiniz.
1.Bilgi Güvenliği Yönetimi 2.Temel Tanımlar Ve Kavramlar3.Bilgi Güvenliği Standartları ve ISO 27001’in Gelişimi4.ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardının Gereklilikleri5.Risk YönetimiRisk Değerlendirme Ve İşleme Planları6.ISO 27001’de Doküman Kontrolü, Kayıtların Kontrolü, İç Tetkik Ve Sürekli İyileştirme7.ISO 27001’de Yönetim Sorumlulukları, Eğitim, YGG8.ÇalıştaylarISO 27001’de Belirtilen Güvenlik Kontrollerinin Değerlendirilmesi, Seçilmesi Ve UygulanmasıISO 27002’nin Kullanılması Ve Kontrol İnceleme UygulamasıRisk Analizi UygulamasıRisk Değerlendirme UygulamasıRisk İşleme Planı UygulamasıSOA hazırlama uygulaması
1.Veri Koruma Mevzuatları2.6698 Sayılı KVKK Geçmişi3.Kanunda Adı Geçen Roller4.Kişisel Verilerin Korunma Kanunu5.Genel İlkeler6.Kişisel Veri Nedir?7.Kişisel Verilerin İşlenmesine Ait Örnekler8.Kişisel Verilerin İşlenme Şartları9.Kişisel Verilerin Ne Kadar Saklanabilir?10.Kişisel Verilerin Transfer Edilmesi11.İlgili Kişi Hakları Nelerdir?12.Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ13.Veri Koruma İlgili İdari TedbirlerKişisel Veri Envanteri Nedir?Kişisel Veri İşleme AmaçlarıKişisel Veri GruplarıKişisel Veri KategorileriKişisel Verilerin Gizliliği Yasası & BS 10002 StandardıElektronik Haberleşme Güvenliği YasasıYetkilendirilmiş Yükümlülük5651 Kanunu vb.
1.İş Sürekliliği Nedir?2.İş Sürekliliği Planlamasının Faydaları3.İş Sürekliliği Projesinin Hedefleri4.Doğru Çalışma Metodolojisi5.Tehditler6.İş Kesintilerinin Önemi7.Bilgi Toplama-Risk Ve İş Etki Analizi8.Strateji Ve Plan Geliştirme9.Felaketten Kurtarma Yöntemleri10.Test, Güncelleme, Bakım Ve Raporlama11.Acil Durum Planlaması12.İş Sürekliliği Projesi Bilgilendirme
1.Denetçinin Sahip Olması Gereken Özellikler2.Açılış Ve Kapanış Toplantıları3.Soru Sorma Teknikleri4.Ojektif Delil Kriterleri5.Bilgi Ölçme Değerlendirme Sınavı
1.Denetim Planı Hazırlama2.Soru Listesi Hazırlama3.Denetimin Tatbiki4.Uygunsuzluk Olup Olmadığına Karar Verme, İlgili Maddeyi Bulma5.Düzeltici Faaliyet Formu Doldurma
Eğitim Tarihi 02/05/2020